Bouwkundig rapport gezocht?

Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren, komt u te weten wat de bouwkundige staat van de woning is. U krijgt informatie over gebreken van de woning en tips om de woning te verbeteren. Met een aankoopkeuring voldoet u bovendien aan de onderzoeksplicht die u als woningkoper heeft.

Bouwtechnische inspectie

De Hoeksteen Bouwkundig Onderzoek uit Almelo biedt twee soorten bouwtechnische keuringen: een bouwkundige keuring met rapport en een bouwkundige meeloopkeuring. Een bouwkundige keuring verloopt ongeveer als volgt:

  1. De bouwkundige brengt een bezoek aan uw woning;
  2. De bouwkundige maakt foto's van de woning en bekijkt te woning tot in detail;
  3. De bouwkundige maakt een bouwkundig rapport op over de woning.

U ontvangt geen bouwkundig rapport als u kiest voor een bouwkundige meeloopkeuring. Bij een bouwkundige meeloopkeuring loopt u samen met de bouwkundige door de woning en maakt u notities van zijn bevindingen. U kunt tijdens de bouwkundige inspectie vragen stellen aan de bouwkundige. Het maakt voor de onderzoeksplicht niet uit of u een bouwkundig rapport heeft of niet.

Bouwkundig rapport Almelo

De bouwkundige verwerkt zijn bevindingen van de bouwkundige inspectie in een bouwkundig rapport, tenzij u heeft gekozen voor een bouwkundige meeloopkeuring. In het bouwkundig rapport vindt u het volgende:

  • Informatie over de bouwkundige staat van de woning;
  • Informatie over gebreken en tekortkomingen van de woning;
  • Tips om de woning te verbeteren;
  • Eventueel een globale inschatting van de kosten van de verbeteringen.

Bouwkundig rapport aanvragen